LA RIBERA IMPULSA 4.0 és un programa d’innovació, social, integral, participatiu i dinàmic del PATER (Pacte Territorial per a l’Ocupació en la Ribera) que, a través de l’ús de les noves tecnologies i de la digitalització, pretén millorar la inserció laboral de les persones i afavorir la innovació i l’emprenedoria digital en les empreses. Este programa va començar el 31 de març de 2017 i que a hores d’ara continua en marxa.

Aquest projecte, finançat íntegrament pel LABORA, va començar amb la difusió i presentació del mateix a través de reunions de treball amb els agents socials (AEDLs) dels diferents municipis de la Ribera del Xúquer, i amb els directors de l’espais LABORA situats dins del territori d’intervenció. L’objectiu d’aquestes reunions és donar a conéixer el projecte i establir una línia de col·laboració.

Per a impulsar la digitalització empresarial, el programa compta amb un servei de formació i assessorament per a les PIMES i autònoms de la comarca de la Ribera de Xúquer amb la finalitat d’augmentar la visibilitat i competitivitat a través de la transformació digital i la implementació de les noves tecnologies.

Des de l’1 d’abril de 2021 fins al 31 de març de 2022 es va iniciar la VI edició del Programa La Ribera Impulsa (EMPACE 2021/24/26).

Principals objectius específics:

✔ Millorar l’autoconeixement professional i personal dels participants.

✔ Adquirir i aplicar les eines adequades per a la cerca activa de treball.

✔ Fer costat a l’equip i fomentar el treball col·laboratiu a través d’eines digitals

✔ Conéixer els recursos i el mercat de treball de la comarca.

✔ Adquirir informació sobre formació reglada i formació professional per a l’ocupació.

✔ Sensibilitzar sobre la importància i la necessitat d’incorporar la digitalització empresarial en el teixit associatiu de la comarca.

✔ Fomentar el networking i la col·laboració entre empreses i autònoms.

✔ Formar en màrqueting digital a les empreses i comerços.

✔ Diagnosticar i analitzar la situació digital de cada empresa participant.

✔ Aprofitar les associacions empresarials per a fomentar les xarxes empresarials al mateix temps que es potencia la participació social i empresarial.

✔ Posar en valor el sector primari entre la població: l’ocupació en aquest sector, especialment, l’agricultura i agroalimentari

✔ Adequar els perfils a les necessitats de les empreses perquè falta qualificació en perfils del sector primari.

✔ Professionalitzar el sector primari i de turisme, que donaria impuls al relleu generacional.

✔ Innovació en l’agricultura: agro-digitalització millorant el maneig de les eines de digitalització tant de les empreses com la dels aturats.

✔ Capacitació en competències bàsiques transversals: treballar les “actituds” a més de les “aptituds”.

✔ Apostar per la sostenibilitat en tots els sectors econòmics.

✔ Fomentar nous negocis i el creixement econòmic inclusiu amb iniciatives solidàries, cooperació estratègica i de sinergies amb sectors emergents que a causa de la Covid 19 s’han desenvolupat.

Skip to content