En l’àrea d’ocupació millorem l´empleabilitat dels participants de forma col·laborativa i proactiva mitjançant la realització de diferents activitats o línies d´actuació:

Competències digitals per a l’ocupació, en la que treballem aspectes com els navegadors, l’ús de correu electrònic, com treure un informe de vida laboral, com demanar les prestacions, com inscriure´s a Labora, com accedir i consultar les ofertes de GVA Jobs i de les agències de col.locació Portalemp i Gestionandote, com enviarles sol·licituds d´ocupació a les empreses privades, com inscriure’s als programes formatius de Labora, i als cursos de plataformescol·laboratives (Mooc), com fer un VideoCurriculum, i com dissenyar la marca personal i donar a conèixer l´ús i aplicació de xarxes socials i professionals rellevants a la cerca d’ocupació (LinkedIn i Facebook). El nombre d´aquestessessions serà un total de 5.

✔Model Canvas de cerca activa de treball en la que es treballa tot el procés decercade treball, tenint en compte tots els aspectes a considerar aplicats a la cerca. Així, tindrem 7 sessions grupals en las que treballarem aspectes com: l’objectiu professional, i l’autoconeixement, l’anàlisi del lloc de treball, anàlisi del mercat de treball, la proposta de valor afegit (elaboració del CV, carta de presentació i marca personal), conèixer la xarxa de contactes, ús de l’agenda de recerca de treball, conèixer els intermediaris del mercat de treball, tractar les habilitats socials i comunicació al sol·licitar les ofertes de treball i l’autocandidatura espontània, treballar les tècniques del procés de selecció de les empreses, i fer simulacions d’entrevistes amb l’objectiu de preparar-les davant l’entrevista en viu, i finalment un mapa d´empreses diana de referència per als participants.

Entrevistes en viu.
Es tracta d’una sèrie d’entrevistes organitzades presencials i online dels participants amb empreses, associacions, etc., tant si hi ha ofertes de treball en eixe moment o no,per tal de presentar la seua candidatura

✔Activitats complementàries realitzades al llarg del projecte.

En aquest programa poden participar persones majors d’edat, desocupades i treballadores en situació de millora o cerca activa d’ocupació amb un nivell mitjà de competències digitals. Així mateix, es realitzen activitats dirigides exclusivament, a persones joves:

  • Col·laboració amb els Instituts de la comarca per a la realització de tallers sobre ocupació. “Pròxima parada: Ocupació”.
  • Tallers sobre vies d’accés i oportunitats del mercat ( recursos formatius i laborals) dirigits a l’alumnat dels Instituts que els caps d’estudi consideren adequats.
  • Igualtat: accions de sensibilització i coresponsabilitat per a l’apoderament de la dona en la coresponsabilitat familiar. ”Jo treballe, tu treballes, tots col·laborem”.
  • Tallers de foment de l’associacionisme laboral i empresarial.
Skip to content